Kolajen Nedir?

Kolajen, insan vücudunun en önemli yapı taşlarından biridir ve mekanik olarak bilinen en dayanıklı biyolojik moleküldür. Ağırlıkla prolin, glisin ve hidroksiprolin amino asitlerinden oluşur.

Kolajen, vücuttaki toplam proteinlerin %25’ini oluşturur. Tendonlar, bağlar, kemikler, cilt, kaslar, kan damarları ve kornea da dahil olmak üzere vücut yapımızı oluşturan bağ dokularının ana bileşenidir.

Kolajen Peptit Nedir?

 

Kolajen peptitler, doğal kolajenin hidrolizi ile üretilen kısa zincirli protein yapı taşlarıdır. Uygulanan enzimatik sürece bağlı olarak çeşitli peptit zincirleri oluşur. Bu peptitler ortalama moleküler ağırlık dağılımları ve peptit profilleri ile tanımlanır ve sınıflandırılır. Moleküler ağırlıklarından bağımsız olarak, tüm kolajen peptitler vücut tarafından hızla emilir ve yüksek biyoyararlanım sağlar. Alerjik olmayan özellikte, kolay sindirilebilir ve gıda sınıfında olduklarından dolayı temiz etiketli ürün olmaya uygundurlar.

Üç peptit zincirinin birbirine sarılmasıyla üçlü heliks (süperheliks) şeklinde demetler oluşur. Sağlamlık çok sayıda süperheliksin sıkıca paketlenerek oluşturduğu yapıdan kaynaklanır.

Üç peptit zincirinin birbirine sarılmasıyla oluşan temel yapı birimine tropokollajen denir. Tropokollajenlerin yan yana dizilmesiyle kolajen lifçiği (fibril) oluşur. Bunların paralel sıralar halinde dizilmeleriyle ise kolajen lifleri (fiber) meydana gelir.

Kolajen Azalmasına Neden Olan Etkenler Nelerdir?

 

Normal şartlarda kolajen, vücuttaki fibroblast hücreleri tarafından üretilmektedir; ancak ilerleyen yaş, güneş ışınları, sigara kullanımı, yetersiz uyku, stres, nemsizlik, alkol kullanımı, yer çekimi, genler, hava kirliliği, yanlış kozmetik uygulamalar, yanlış beslenme gibi sebeplerden üretilen kolajen yetersiz kalabilir.

Naturagen Kolajen'in Farkı Nedir?

Ürünümüz ve ürünümüzün içeriğini oluşturan hammaddemiz Türkiye menşelidir. Bunun yanında ürünlerimizde doğal tatlandırıcı olarak Stevia bitkisinden faydalanmaktayız. Naturagen Kolajen olarak farkımız: Kolajenin doğasında olan kokuyu ortadan kaldırarak rahat bir kullanım imkanı sağlamamız. Ar-Ge merkezimizdeki partikül teknolojisi ekibinin aroma konusunda ulaştığı eşsiz başarı ve özel üretim metodu sayesinde her bir aroma taneciğini kolajen taneciklerine bağlayarak kokuyu mükemmel bir şekilde değiştiriyoruz.

 

Stevia Bitkisi Nedir?

 

Şeker otu bitkisi olarak bilinen Stevia, Paraguay menşeli bir bitkidir. Şekere oranla 300-400 kat daha tatlandırıcı özellik kazanabilir; ancak sıfır kalori ve sıfır protein içerir.  Dildeki tat alma hücrelerine %400 tatlıymış gibi hissettiren şeker otu, hiç şeker içermez.